How to: Het maken van een tech report

Het schrijven van tech reports

In deze techreport ga ik verschillende methoden beschrijven hoe jij zelf je tech report kunt worden plaatsen op de website. Dit gebeurt voornamelijk met Rmarkdown, dit is een bestands formaat, waarmee R code met zijn output kan worden weergegeven. Zo kunnen bijvoorbeeld stukken code ook worden meegenomen in de uiteindelijke output van het document.

De repository op je computer krijgen

Om de website op je computer te krijgen, moeten we de repository openen in RStudio. Hiervoor maken we gebruik van verschillende tools voornamelijk: R, Rstudio, Git en Github. Zorg dus dat je deze tools op je computer hebt staan voordat je deze stappen gaat volgen. Een van de methoden om git op je computer te krijgen is door het installeren van Github desktop. Maak ook direct een account aan voor github als je dat nog niet hebt! Meer informatie kan je vinden in de links hieronder.

In het volgende filmpje wordt uigelegd hoe je de website draaiende krijgt op jouw computer. Let op, het installeren van een aantal packages kan langer duren dan dat het filmpje aangeeft!

Een nieuwe post maken

Het volgende filmpje geeft uitleg hoe je een blog post maakt en de stappen die nodig zijn voor het publiceren van de tech report op de website.

De volgende afbeelding is een screenshot van RStudio, dus we nemen hierbij aan dat je R en Rstudio geinstalleerd hebt.

Installeer blogdown, door de volgende regel in je console te plakken.

## Install from CRAN
install.packages("blogdown")

Je moet ook de static website generator Hugo installeren, plak de volgende regel in de console:

blogdown::install_hugo()

Aanmaken van een nieuwe post

Gegevens instellen

In de volgende afbeelding zie je hoe jij je specifieke gegevens moet instellen als je een nieuwe post wilt genereren. Volg de stappen die in de afbeelding staan weergeven

Invoeren gegevens

Invoeren gegevens

Schrijven van een blogpost

Er is nu een nieuwe index.Rmd bestand in de folder, voor de blogpost die jij hebt aangemaakt. Hierin kan de tekst voor jouw blogpost worden geschreven

Het maken van een pull request

  • Maak een branch van de master
  • Stage en commit al jou veranderingen
  • Push jouw branch naar github
  • Vraag een pull request aan

Download of verander dit tech report!

Avatar
De DataStudio
Urban Analytics

Wij geven de gelegenheid om mensen van verschillende faculteiten en mensen van buiten de HvA op het gebied van data science met elkaar kennis te laten maken.

Related